El camí cap a la mobilitat sostenible

La mobilitat sostenible és un concepte que va néixer com a reacció als resultats visiblement equivocats en les polítiques de transport a una part important del món, també a casa nostra. Quin futur ens espera?

Tot i que cada vegada són més les persones que aposten per a la utilització del transport públic per moure’s en el seu dia a dia, l’ús del vehicle privat continúa sent molt alt. El pla de mobilitat urbana 2013-2018 de l’Ajuntament de Barcelona preveia una reducció de l’ús del vehicle privat d’un 21% en aquests anys. La realitat és que aquest indicador va créixer un 0,7% amb creixement constant durant els tres últims anys del pla. 

Des d’Altru creiem que cal repensar els nostres hàbits de mobilitat i avaluar els efectes positius dels canvis que hi podem introduir. Creiem que aquesta és la clau per avançar cap a un model col·lectiu de mobilitat més sostenible. 

En vam parlar, el passat dijous 12 de desembre del 2019 a Le Wagon Barcelona, amb experts del sector. Un bon moment per compartir reflexions després d’un dia de feina. 

La recaptació de l’acte es destinarà a projectes que treballin en favor de la promoció de la millora de la qualitat de l’aire i la salut urbana. En aquest sentit, vam aconseguir recaptar un total de 315,45€.

Els nostres experts

Francesc X. Ventura

Francesc X. Ventura

Soci fundador de “Eficiència Locacional"

Gerard Sellarès

Gerard Sellarès

Regional Operations Manager, Southern Europe a Wind Mobility

Jordi Porta

Jordi Porta

Project Manager a l'Assessoria d'Infraestructures i Mobilitat i exregidor de Mobilitat de St. Just Desvern

Eddy Roca

Eddy Roca

Servei Carsharing a Som Mobilitat

Notícies relacionades

Amb la col·laboració de:

Vols col·laborar amb nosaltres?

Els nostres col·laboradors aporten temps, recursos, coneixements i diners per poder treballar i organitzar esdeveniments solidaris. Anima't i treu l'Altru que portes a dins!