El nostre manifest

El passat 1 de febrer de 2018 vàrem posar en marxa Altru, una associació sense ànim de lucre que promou iniciatives amb finalitats humanitàries i socials.
Ens hem sentit a dir moltes vegades que som la generació més ben preparada de la història, i només ens ha calgut fer un cop d’ull al nostre voltant per constatar que estem envoltats de gent extraordinària. Tot allò que donem per suposat: els coneixements, valors i aptituds que hem anat adquirint, són una font de valor immensa. Volíem trobar la manera de tornar aquest valor a la societat i és per això que neix Altru, la plataforma de la filantropia col·laborativa.

La filantropia, el fet de tornar a la societat, ha sobreviscut com a tal des de temps de l’Imperi Romà; adaptant-se als models econòmics de cada moment. Des de les obres de mecenatge renaixentistes, a les fundacions de grans magnats tecnològics, passant per les donacions de la burgesia catalana i els grans industrials nord-americans.

Ara, l’accés generalitzat a les tecnologies basades en internet ha revolucionat la forma de generar riquesa, que usa aquests canals per aprofitar més eficientment que mai els recursos dels que disposa. Sobre aquest mateix principi, amb Altru hem creat un espai on reunir professionals de tots els àmbits per tal de que puguin posar part del seu temps, coneixements i habilitats a disposició de projectes que ho necessiten.

Amb aquesta nova forma de filantropia buscàvem donar sortida a la nostra inquietud de tenir una implicació més activa en la nostra contribució al bé social, passant del “Com ho faràs?” al “Com puc ajudar-te a aconseguir-ho?”. En moltes ocasions, l’accés a expertesa en àrees concretes, o un major poder de convocatòria, suposa un salt qualitatiu per a aquests projectes.

En la transició cap a l’economia col·laborativa creiem que no hi podia faltar la filantropia, i és per això que els socis d’Atru posem la nostra expertesa al servei de les causes que creiem que més ho necessiten; creant riquesa social, independent i sense ànim de lucre.

Nosaltres som Altru, i sabem que tu també!

Vols col·laborar amb nosaltres?

Els nostres col·laboradors aporten temps, recursos, coneixements i diners per poder treballar i organitzar esdeveniments solidaris. Anima't i treu l'Altru que portes a dins!