Escollim causes de l’àmbit cultural, social i humanitari per donar-hi suport.

Actualment estem treballant per al projecte “Aprenem. Famílies en xarxa” (AFEX), una iniciativa de Casa Àsia.

Aprenem. Famílies en Xarxa

AFEX és un projecte de Casa Àsia basat en una iniciativa canadenca guardonada amb el premi d’innovació intercultural de l’ONU.  Una contrastada eina de cohesió social a través de l’educació.

AFEX és un programa formatiu per adults d’origen cultural divers que es desenvolupa a 5 escoles de Barcelona. Els voluntaris, nens, adolescents i joves que han viscut en primera persona l’experiència migratòria, fan de voluntaris per convertir-se en els professors dels seus familiars i veïns.

A través d’un acompanyament personalitzat, els voluntaris ensenyen idiomes, informàtica i aspectes de la vida quotidiana per poder implicar-se en la vida ciutadana i veïnal a la ciutat de tots.

Janaina de Souza

“Me apunté  a las clases AFEX para ir mejorando mi catalán. Me pareció muy original y positivo aprender con las niñas y niños de la escuela, además de construir un emotivo mosaico humano, sumando variedad de idiomas y nacionalidades, con personas unidas rompiendo barreras lingüísticas por el mismo objetivo de aprender y utilizar  el catalán como el idioma común en la Barcelona diversa”.
Janaina de Souza. Mare de l’Ecola Miquel Bleach de Sants, presidenta de l’AFA.

Zeb Un Nisa

“Està molt bé perquè aprenem moltes coses. La classe és molt alegre i divertida. Hem d’estudiar i participar perquè s’ha de saber sobre la cultura del pais on vivim. S’ha d’aprendre sobre la ciutat, sobre la vida, sobre el menjar, la roba… Hem de saber on estem vivint. Nosaltres venim d’una altra cultura, de Pakistan, i gràcies a AFEX ara entenem moltes coses. Em serveixen les paraules que aprenem per la meva vida quotidiana. Ara vaig als llocs i em sento més segura. Abans no sabia i llavors no parlava.
Aquí estem aprenent moltes coses. Per què són les festes? Veig la televisió i ara sé de què estan parlant. Jo estic molt contenta.”
Zeb Un Nisa. Escola Ramón i Cajal. Mare de la dinamitzadora del grup i d’un noi de l’IES.