Aprenem. Famílies en Xarxa

Aprenem. Famílies en Xarxa (AFEX) és un projecte de Casa Àsia, un centre cultural ubicat a Barcelona i dedicat a promoure un millor coneixement dels països asiàtics i del Pacífic.

AFEX és un projecte de Casa Àsia basat en una iniciativa canadenca guardonada amb el premi d’innovació intercultural de l’ONU. Una contrastada eina de cohesió social a través de l’educació.

AFEX és un programa formatiu per adults d’origen cultural divers que es desenvolupa a 5 escoles de Barcelona. Els voluntaris, nens, adolescents i joves que han viscut en primera persona l’experiència migratòria, fan de voluntaris per convertir-se en els professors dels seus familiars i veïns.

A través d’un acompanyament personalitzat, els voluntaris ensenyen idiomes, informàtica i aspectes de la vida quotidiana per poder implicar-se en la vida ciutadana i veïnal a la ciutat de tots.

1era Festa Solidària d’Altru

Et volem donar les gràcies!

Moltes gràcies a tots a els que ens vareu acompanyar el passat dijous 24 de maig en el nostre primer esdeveniment. Per a nosaltres va ser una nit molt especial, i ja estem pensant en la propera, que esperem tornar-t’hi a veure!

Estem molt contents de poder-te anunciar que, gràcies a tu i a les més de 200 persones que han col·laborat d’una manera o altra amb Altru, podrem fer un donatiu de 3.513,79 euros a “Aprenem. Famílies en Xarxa“, que servirà per finançar el funcionament del programa a un centre durant tot un curs i ajudarà a Casa Àsia a seguir fomentant la cohesió social a través de l’educació.

“Me apunté  a las clases AFEX para ir mejorando mi catalán. Me pareció muy original y positivo aprender con las niñas y niños de la escuela, además de construir un emotivo mosaico humano, sumando variedad de idiomas y nacionalidades, con personas unidas rompiendo barreras lingüísticas por el mismo objetivo de aprender y utilizar  el catalán como el idioma común en la Barcelona diversa”.

Janaina de Souza

Mare de l’Ecola Miquel Bleach de Sants, presidenta de l’AFA.

“Està molt bé perquè aprenem moltes coses. La classe és molt alegre i divertida. Hem d’estudiar i participar perquè s’ha de saber sobre la cultura del pais on vivim. S’ha d’aprendre sobre la ciutat, sobre la vida, sobre el menjar, la roba… Hem de saber on estem vivint. Nosaltres venim d’una altra cultura, de Pakistan, i gràcies a AFEX ara entenem moltes coses. Em serveixen les paraules que aprenem per la meva vida quotidiana. Ara vaig als llocs i em sento més segura. Abans no sabia i llavors no parlava.

Zeb Un Nisa

Escola Ramón i Cajal. Mare de la dinamitzadora del grup i d’un noi de l’IES.

Notícies relacionades

Altru assisteix al primer Summit de CityShakers

Aquest dijous 5 de març s’ha celebrat el primer CityShakers Summit a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, al que hem pogut assistir alguns membres d’Altru. CityShakers es una iniciativa d’innovació social oberta, destinada a millorar la ciutat de Barcelona i...

Altru assistim al Tech4SDG

Aquest dimarts 25 de febrer alguns dels membres d’Altru vam assistir a les jornades de Digital Tranformation Towards Impact, al l’Impact Hub Barcelona organitzades pel Tech4SEG. Les xerrades, realitzades per experts nacionals i internacionals, van posar l’accent en la...

Vols col·laborar amb nosaltres?

Els nostres col·laboradors aporten temps, recursos, coneixements i diners per poder treballar i organitzar esdeveniments solidaris. Anima't i treu l'Altru que portes a dins!