Aquest dimarts 25 de febrer alguns dels membres d’Altru vam assistir a les jornades de Digital Tranformation Towards Impact, al l’Impact Hub Barcelona organitzades pel Tech4SEG. Les xerrades, realitzades per experts nacionals i internacionals, van posar l’accent en la resolució dels reptes socials i mediambientals al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

En concret, destaquem la ponència de Xavier AlbadalejoExecutive Transformation Coach a Partnos by Voxelque va compartir com crear negocis més sostenibles i resilients a través de metodologies Agileés a dir, com a través d’equips multidisciplinaris i amb la inclusió d’experts i stakeholders de l’àmbit de la sostenibilitat, es creen solucions integrades en les que disminuir l’ús de recursos, millorar les condicions dels treballadors i reduir la contaminació, entre d’altres. A més, va destacar com la societat valora cada cop més a les empreses sostenibles, és a dir, aquelles que tinguin un model de negoci sà per a la societat i que siguin respectuoses amb el medi ambient. 

També destaquem la intervenció de Francesc Saldaña, president de AMCES, que va parlar sobre com s’utilitza la Transformació Exponencial per fer del món un lloc millor. Saldaña va parlar dels “Moonshot projects”, és a dir, projectes de molta envergadura impulsats per les grans marques i que es duen a terme sense expectatives de rendibilitat o benefici, però amb l’objectiu de solucionar alguns dels reptes globals. Aquesta metodologia proposa aplicar solucions radicals a través de la tecnologia, com el projecte Loon de Google que pretén oferir accés a Internet a zones rurals i aïllades a través de globus d’heli situats a l’estratosfera. 

Aquestes jornades es van  celebrar en el marc de la iniciativa popular espontània del #TechSpiritBarcelona que s’anaven a celebrar dintre del congrés 4YFN.

Com a Altru considerem molt positiva la cooperació entre les entitats del teixit social i l’administració per contribuir entre tots a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.