“Estem enganxats al mòbil”? Amb aquesta pregunta vam convidar a tothom a assistir al nostre últim afterwork que va tenir lloc el passat dijous 13 de desembre a la Bodega Notariat de Barcelona.

L’objectiu de l’esdeveniment era poder donar a conèixer la nostra associació i els projectes que estem tirant endavant i a la vegada poder reflexionar conjuntament sobre un tema que cada dia ens preocupa més: l’addicció a les noves tecnologies (això de “noves” ho hauríem de començar a deixar d’utilitzar…). Una cinquantena de persones van plantar cara a la pluja i van deixar petit l’espai de la Bodega Notariat per “desconnectar” del mòbil durant una estona.

Marc Masip, psicòleg i expert en addiccions a les tecnologies ens va presentar el seu nou llibre “Desconecta” i va compartir amb nosaltres casos reals que afronta cada dia al seu institut psicològic. Masip va emfatitzar en el fet que el mòbil ja és l’eina amb què passen més hores els joves d’avui en dia i, en canvi, ningú els ha explicat com funciona. Els pares i les escoles estan desbordats amb aquest tema.

 

Quatre cinquenes parts dels assistents afirma que dorm amb el mòbil a la tauleta de nit

Quantes vegades al dia consultes Whatsapp? Quines són les apps que més utilitzes? Fas servir les xarxes socials en el teu lloc de treball? Dorms amb el mòbil a la tauleta de nit? Aquestes són algunes de les preguntes que vam fer als assistents de l’esdeveniment  per reflexionar sobre si estem realment enganxats i que vam repassar conjuntament al final de l’acte.

Quatre cinquenes parts dels assistents van afirmar que dorm habitualment amb el mòbil a la tauleta de nit, el que fomenta que gairebé el 70% dels assistents miri el telèfon només aixecar-se. El 83% dels assistents va firmar, a mésm que utilitza el mòbil com despertador fet que propicia dormir amb ell a la tauleta de nit.

També es va preguntar als assistents si utilitzaven les xarxes socials mentre estaven al seu lloc de treball sense que aquest ús formés part de la seva activitat laboral. Gairebé el 75% dels enquestats afirmà que sí que les consultava, davant d’un 21% que no ho feia.

I l’app que més utilitzen? El Whatsapp és l’app més utilitzada pels enquestats, independentment de la seva franja d’edat. A més un quart de l’auditori va afirmar que consulta aquesta aplicació entre 50 i 100 cops al dia i un 7% més de 100 cops.

Voleu consultar tots els resultats a l’enquesta? Podeu fer-ho aquí.

Sigui com sigui, els smartphones i les xarxes socials han vingut per quedar-se. El problema aquí no rau en si han de formar part de la nostra vida, el problema és quan aquestes tecnologies i les xarxes socials es converteixen en la nostra vida. Està a les nostres mans evitar-ho!

Si teniu ganes de no perdre-us cap de les nostres activitats seguiu-nos a Twitter, Facebook o Linkedin. Però prohibit enganxar-s’hi, eh?