Entrevista publicada al Diari Ara el 9 d’octubre del 2018.

És directe i molt contundent. Per al psicòleg Marc Masip, expert en addicció a les noves tecnologies, estem davant d’un problema greu d’abast mundial. Estem enganxats al mòbil i ho sabem (encara que no ho vulguem reconèixer). Dirigeix l’Institut Psicològic Desconnecta, on tracta persones amb greus problemes d’addicció al mòbil, i acaba de publicar Desconecta (Libros Cúpula), on ofereix “una dieta digital” per superar aquesta addicció i fer un bon ús de les noves tecnologies.

¿El 75% de la població mundial té dependència del mòbil
Sí. I no sé si la xifra es queda curta. Et sorprèn.

Sí, molt. Em sembla una xifra molt alta. 
Si vols sortim al carrer i fem la prova. Veurem que a tot arreu, al carrer, al metro, al bus, als instituts, als bars… la majoria de gent està mirant el mòbil.

Però mirar el mòbil i tenir dependència és diferent. 
Jo parlo directament d’addicció, encara que no pugui fer-ho perquè no està tipificat, però crec que hi ha una addicció tremenda.

Però què vol dir ser addicte al mòbil?
Vol dir que ens sentim despullats o desprotegits si no tenim el mòbil amb nosaltres. Tenim síndrome d’abstinència. Si som addictes sentim nervis, malestar o altres canvis emocionals. Pensa que el mòbil i les aplis estan dissenyats per ser addictius, amb una interacció que fa que no et sentis sol, amb uns estímuls de llums i colors que t’enganxen, i una sensació de tenir companyia que és irreal. Tot això ha fet que la gent s’hi enganxi i n’estigui pendent tot el dia.

Llegeix aquí l’entrevista completa